Djur & Husdjur

Djurskötsel i Vara för mjölkbönder och grisproducenter

Du vet aldrig när ditt djur kommer att behöva vård och skötsel. Ibland behövs behandling i förebyggande syfte och ibland behövs vård omgående. Framförallt om du har lantbruksdjur eller bor långt ifrån stan k an det vara svårt att snabbt få rätt hjälp. Därför finns vi på Agrotjänst vars tjänster sträcker sig över hela Vara med omnejd

En legitimerad och erfaren djurskötare har både små och stora djur som sitt kompetensområde. Har du till exempel grisar eller kor i stora grupper kan sjukdomar, såsom diarré eller luftvägssjukdomar, få spridning. Dessa infektioner och bakterier behandlas vanligtvis med antibiotika, men beroende på sjukdomens art kan andra metoder och avancerade läkemedel krävas.

Utfodring och skötsel

Vanlig tjänster inom djurskötsel Vara som Agrotjänst kan erbjuda är komplett skötsel av djur för mjölkbönder och grisproducenter men även höns hos uppfödare och olika äggproducenter. 

Vaccinering och sjukvårdsbesök​

Vaccinering kan ske i samband med ett annat sjukvårdsbesök, eller inför en utlandsresa. Beroende på vart du reser kan det finnas krav på vaccination och Id-märkning. En hundvalp bör i regel få en grundvaccination vid 7-8 samt 12 veckors ålder, varpå en s.k. boostervaccination sker vid 1 års ålder. Ungefär samma regler gäller även för kattungar, med skillnaden att en katt bör vaccineras mot kattpest vart tredje år.

När det kommer till avlivning av djuret kan du få hembesök av en veterinär istället för att själv uppsöka ett djursjukhus. Många djurägare upplever detta som ett värdigare sätt att avliva djuret på. Veterinären ger lugnande medel och en injektion så att djuret somnar in smärtfritt.